Adolf Hitler

Hitlers barndom

Adolf Hitler er en av de store grunnene til 2. verdenskrig. Hitler meldte seg inn i den tyske hær under 1. verdenskrig. Fra da regnet Hitler seg som tysker. Når Tyskland tapte ble Hitler helt fra seg og mente at Tysklands tap skyltes forræderi. Han mente at jøder, kommunister og sosialistene var forræderne. Et år etter krigen ble han med i et parti som het «Det nasjonalsosialistiske tyske arbeiderparti», også kalt nazipartiet. Hitler var en ivrig taler og var flink til å få folk til å høre på seg. Han ble fort lederen for partiet.

adolf-hitler-joke-4_681576c.jpg

19 år senere kom Hitler til makten. Han ble utnevnt til rikskansler, eller statsminister på norsk. En måned etter brant Riksdagsbygningen - stortingsbyggningen - ned. Nazistene gav kommunistene skylden og begynte å jakte på kommunister og sosilister. Ved hjelp av rå terror, gatekamper og arrestasjoner ble nazistene kvitt de andre partiene. Hitler ble etterhvert Tysklands diktator.

Hitlers nye mål var da å erobre land i sør, polen og sovjetunionen. Han begynte også med jødeforfølgelser. De landene som vant 1. verdenskrig prøvde å ungå krig og lot derfor Hitler ta deler av tjekoslovakia, men han nøyde seg ikke med det og tok hele. Da begynte Storbritannia og Frankrike å skjønne at hva Hitler holt på med. De sa derfor at hvis han tok Polen så ble det krig. Hitler hørte ikke på dem og tok Polen. Tyskland og sovjetunionen hadde en avtale om å dele Polen, så når Tyskland tok hele ble Sovjetunionen med på Strobritannia og Frankrike sitt lag, for å slå Tyskland.

Kilder:

underveis samfunsfag for ungdomstrinnet-Historie.

Lag en link til 1.verdenskrig Disse utdypingene trenger ikke være lange, men det gjør arbeidet deres grundig

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License