Hitlers barndom
hitler-som-barn.jpg

Adolf Hitler ble født 20 april 1889 i Braunau am Inn i Østeriket, og døde 30 april 1945 i Berlin i Tyskland. Hitler kom fra en bonde familie, men i løpet av årene fremover klarte faren hans Alois å jobbe seg fremover fra bonde til tollbetjent.
I 1907 flyttet Hitler til Wien. Hitlers mål i Wien var å studere kunst, spesielt arkitektur, men han kom ikke inn på Akadamiet fordi kunsten hans ikke var bra nokk.
Da han bodde i Wien opplevde han at han hatet jødene. Han merket at han rett og slett ikke tålte dem. Hitler fikk informasjon om jødene fra kilder som aviser og brosyrer. Han opptaget bøkene til en forfatter som skrev om rasissme og jøder

I 1913 dro Hitler til München for å slippe unna tjeneste i den østerrikske hæren og for å finne et bedre liv i det Tyskland som han beundret så mye. Mulighetene for å leve et bedre liv i München var faktisk dårligere enn i Wien. Hitler deltok i den bayerske hæren i første verdenskrig.

I 1923 fikk Hitler fem års fengsel, men han sonet bare i 9 måneder. Dette var på grunn av at han prøvde å ta maktovertalelsen av en stat veldig raskt. I løpet av de ni månedene i fengsel skrev han boka "Mein Kampf" som betyr Min kamp. I 1933 hadde "Mein Kamf solgt 287.000 små kopier og hvert kopi for 12 mark. Etter hvert ble denne boka veldig populær og de som giftet seg borglig fikk gjerne en Mein Kampf i gave. I 1943 Hitler møtte Mussolini i Venice. Det samme året hadde kommet ut 10,24 millioner eksemplarer av Mein Kampf.

mein_kampf_wikipedia.jpg

Hitlers vei til makta

kilder:
http://www.daria.no/skole/?tekst=8982
http://no.wikipedia.org/wiki/Adolf_Hitler

Unless otherwise stated, the content of this page is licensed under Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 License